Dann

Man met een missie
door Dann, 20 oct. 2006.

Brain Swing
Cartoon: Brian Weef

Delftse muziek moet weer op de kaart
Even voorstellen: Loek Bakker, de penningmeester van Delftse Muziek Projecten. Hij staat bekend om zijn "helicopter view", hoe hij de lopende zaken in de gaten houdt en op onnavolgbare wijze de eindjes aan elkaar knoopt.

Stichting Delft Music Projects is opgericht om actief een rol te spelen in het bevorderen van ontwikkeling van Delfts talent. Eerder is op deze site aandacht besteed aan de speerpunten publiek, artiesten en horeca. Ook op bestuurlijk niveau en op het gebied van gemeentelijk overleg is DMP actief. Een grote rol is hierin weggelegd voor Loek Bakker.

Loek noemt zichzelf een liefhebber van muziek in de breedte. Nostalgie wordt teruggevonden in platen van Cuby & the Blizzards en Tee Set, maar hij geniet ook van klassieke muziek en zelfs hiphop schuwt Loek niet. En dat past perfect bij een man, die tijdens het interview minimaal 6 keer aanhaalt dat DMP staat voor het ontwikkelen van talent. Wat kan er anders van een voormalig TU-hoofddocent verwacht worden?

Hij is de man achter de schermen èn de woordvoerder richting de politiek, met een rijke ervaring op dat gebied. Een man met een missie, om andere mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarbij richt hij zich niet alleen op jongeren, maar op alle mensen die ondersteuning nodig hebben. Loek heeft gekozen voor een duidelijke band met muziek: Delft moet op de kaart worden gezet met muziek. "En dat kan makkelijk; er is talent en diversiteit genoeg".

Als er één ideaal verwezenlijkt moet worden van DMP dan is het de droom van één gebouw met alle faciliteiten om Delfts talent verder te ontwikkelen, waarbij onderling door artiesten kennis wordt gedeeld. Ongeacht stijl, vorm, niveau van de muziekbeoefening of leeftijd van de muzikant. Ouderen leren het klappen van de zweep aan jongeren door middel van b.v. master classes en jongeren inspireren ouderen.