News

Delft Live: muziekagenda
door Youp Soulman, bijgewerkt op 22 april 2008

Regelmatig hoor ik mensen klagen dat er nog steeds geen overkoepelende agenda voor muziekminnend Delft bestaat. Natuurlijk er is een woensdagse Evenementen Kalender en een zondagse Uit In Delft en een digitale Uitgaanspagina op delft.nl. Maar een complete muziekagenda voor Delft waarop je in één oogopslag kunt zien wat er op de diverse Delftse podia te beleven valt, iets als een filmladder. Dat is er nog niet en daar wil Delftse Muziek Projecten hier verandering in gaan brengen. Dat kunnen we niet alleen daarom roepen we iedereen op om een evenement hier aan te melden.

donderdag 24 april
Indigo, Pianokwartet, Cultureel Centrum TU, 20.15, gratis.

vrijdag 25 april
Lady B Good, The Lady in my Life, Synagoge, 20.30, €3,50.

zaterdag 26 april

Camarata, Imbottigliato, Schuilkerk Bagijnhof 21, 20.15, €12,50.
Eileen Rose, Singer Songwriter, DOK, 21.00, €5.
Come Back, Latin Lounge, Verderop, 22.00, €5.

zondag 27 april
Porgy & Bess, Opera voor de Jeugd van Tegenwoordig, Theater de Veste, 14.30, €14.
Motown Show, met live Soulband & DJ, Verderop, 16.00, €10/vvk €5.

dinsdag 29 april
Enjoy Yourself, Queensdaynight with Dominic Brown, Mounir Gros, Omar Zarrouk & Surprise DJ, Verderop, 22.30, €7/vvk €5.
Create, Royal Flush with Galen Behr, Jazpur, Misja Helsloot & Joop!, Speakers, 23.00, €12,50.

woensdag 30 april
Orange Sun, zonnig feest, Agathaplein, 12.00, gratis.
12:00  Supersoon & Groovytune
13:00  De Nomaden
13:30  La Parranda
14:15  Capoeira Liberdade
15:00  L’Chaim
16:00  Mansa Camio
17:00  Pannonia All Star Ska Orchestra
Koninginneblouse met Blues Control & Fatman Bluesband, Stars & Bars, 14.00, gratis.
2Many Men, dansbare covers, Beestenmarkt, 16.00, gratis.
Canal Hopper, hop on/hop off, o.a. voor the Clarks, sixventies feestband, Oude Jan, 16.00, gratis.

donderdag 1 mei
Diverse workshops, Nyama, Lijm & Cultuur, Djembé o.l.v. Mansa Camio, Guinee
Midden - van 11.30 - 14.00 € 25,-
Gevorderd - van 14.30 - 17.30 € 30,-

Sabar-percussie o.l.v. Oké Sène, Senegal
Van 12:00 - 14:00 uur € 20,-

Sabar-dans o.l.v. Saly Djibé, Senegal
Van 15:00 - 17:00 uur € 25,-

Didgerdioo o.l.v.André de Vos
Van 15:00 - 17:00 uur € 15,-

zaterdag 3 mei
GEM, Instore, de nieuwe #1 @ Kink 40, Velvet Music, 17.00, gratis.
Verplichte Figuren
, nieuwe Nederlandse musical, Theater de Veste, 20.15, €18,75/21,00.
Cash On Delivery, Country & Westerkwartier, Stars & Bars, 22.00, gratis.

zondag 4 mei
Hit Me TV!, Instore, de nieuwe #1 @ Kink 40, Velvet Music, 17.00, gratis.

zaterdag 17 mei

zondag 18 mei
Open Podium Finale, niet in Café Diner Vlaanderen maar in Speakers, 20.30, €4.
Maar liefst zeven acts zullen strijden om de Vlaanderen Bokaal. Daar waar het publiek tijdens de voorrondes de winnaars bepaalde, is in de finale het woord aan een vakkundige jury. Tijdens het juryberaad zal 'F', de winnaar van 2007, optreden. Zij hebben inmiddels landelijke bekendheid en hebben in 2007 diverse popprijzen gewonnen. Finalisten 2008 (in volgorde van voorrondes):

1) Coco Bowles
Eigentijds, spannend jazz repertoire van eigen makelij

2) Johnson’s Legacy
Mix van simplistische stoner met progressief ritmische beuk

3) The Achievers
Deze swingende cowboys spelen country/folk/americana

4) Tuber Solani
Blues, rock, funk, pop van “Selfdestruct” tot “Walkin On The Beach”

5) Sand Pumping Jetty & Kiosk
Het warme stemgeluid van Mandy Pinkse, mét voltallige band

6) Jason
Spelen muziek met toewijding, van laidback tot stevige rock

7) Squirrel & the Hazelnuts
Funky popband met ska en reggae invloeden geeft je dat vrolijke vakantiegevoel

Geen Commentaar
No Comment overtuigende winnaar schaatsbaanwedstrijd

door Nannette Verschoor, 9 jan. 2008.

Zondag 6 januari, de laatste dag van de DSW Schaatsbaan, werd de veelbelovende band No Comment de overtuigende winnaar van de bandjes-on-ice wedstrijd. Tien bands streden elke zondagmiddag om een optreden tijdens Koninginnedag 2008 op het hoofdpodium. Het publiek was de jury en gaf No Comment de hoogste waardering. Lange tijd leek het erop dat de eerste band ‘The Beertasters’ zou gaan winnen, zij stonden vanaf de eerste schaatsbaanweek op nummer één, maar ‘No Comment’ stootte hen op het laatste moment van de troon.

No Comment heeft zich in zijn 2 jarig bestaan in de huidige bezetting ontwikkeld tot een strakke rockband die eigen composities speelt. Op diverse podia van Zeeland tot Friesland en van het Paard in Den Haag tot Paradiso in Amsterdam hebben zij het publiek weten te overweldigen met een live-act die indruk maakt en waar de spetters vanaf vliegen. Roel Helleman (zang, gitaar), Robert Andrum (bas), El Hodzic (gitaar), Patrick Gronsveld (drums) zijn gasten met behoorlijk wat ambitie en een eigenwijs geluid, dat hebben ze bewezen op de Schaatsbaan. Op 8 februari kun je ze weer bewonderen in het Paard van Troje in Den Haag tijdens de voorronde van de Grote Prijs van Zuid-Holland en op 30 april dus op de Markt in Delft!

Gezocht: DELFTSE BANDS
door Youp Soulman, bijgewerkt op 4 jan. 2008

Delft Music Projects wil graag 50 jaar Delftse Muziek in beeld brengen. Het overzicht zal waarschijnlijk nooit helemaal volledig worden maar we kunnen wel een aanzet geven. Wij willen per band de correcte naam, de actieve periode en de bezetting bij de oprichting vermelden. Als deze niet bekend is dan vermelden we de meest succesvolle samenstelling. Verder zijn we op zoek naar een foto van de originele of de bekendste bezetting van elke band.

Daarnaast willen we graag de hits vermelden, als die de Top 40 of de Tipparade gehaald hebben. Of het aantal singletjes dat een band ooit opgenomen heeft. Tenslotte zoeken we een korte omschrijving van de soort muziek die de band speelde en evt. wat wetenswaardigheden. Anekdotes, waar ze speelde, uit welke wijk ze kwamen of van welke school of club ze het huisorkest waren. Ik schrijf dit nu wel in de verleden tijd maar in onderstaand lijstje staan ook voldoende bands die nu nog bestaan (of net beginnen). Dat is zeker zo interessant, ook qua wetenswaardigheden, maar die zijn denk ik (als we ze niet persoonlijk kennen) veel makkelijker te achterhalen via SPoD of Google.

Alle bands in dit overzicht hebben hun roots in Delft, er zijn ook een aantal bands uit de omgeving opgenomen omdat ze volgens ons tot de Delftse scene horen. Dat kan zijn omdat ze in Delft studeren, oefenruimte hebben of hoofdzakelijk het Delftse clubcircuit onveilig maken. Bij de bandnaam heb ik voorvoegsels als the, les en los weggelaten. Dit zijn de gegevens waarnaar we per band op zoek zijn.

Naam: -
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Uiteindelijk moet elke band net zo compleet gedocumenteerd worden als the Electric Jets, dus ik daag alle betrokkenen bij deze uit om het goede voorbeeld van Theo te volgen en de info die nog ontbreekt aan te vullen.

De aanleiding voor deze inventarisatie is dat DMP elke eerste zondag van de maand Super Sunday Special organiseert. De opzet is beginnende bandjes een half uur speeltijd te geven op een professioneel podium. We willen elke keer afsluiten met een jamsessie voor iedereen die daar zin in heeft. Heb je interesse om met je bandje te spelen meld je dan via super-sunday@soul-man.nl. Ook als jouw bandje niet in onderstaande lijst voorkomt, als je aanvullende info of fotomateriaal hebt: reageer! Dan kunnen wij het overzicht hieronder completeren.

Tot slot nog even dank aan Arie van den Bos, Eric Geevers, Geert-Jan Bol, Jimmy Tigges, Koos Bommelé, Linda Ammerlaan, Marcel v/d Aa, Max Schellenbach, Peter van Lopik, Polle Eduard, Robert Mindé, Theo Backes, Tony Steenweg en Willem de Bie voor de welwillende medewerking aan onderstaande lijst en de ter beschikking gestelde foto’s. Als we een beetje meer handjes hebben dan kunnen we bij Koos terecht voor veel meer foto's en dan vind je die binnenkort terug op deze site. Of dit de juiste plek is om dat te publiceren is ook zo'n vraag. Als jij daar antwoorden op hebt en je vindt het leuk om hier wat vrije tijd aan te besteden, meld je dan hier.

40 Stone
4For1
4leaves

Ace-Tones
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Adam Slaves
Adam Slaves
Periode: sixventies
Bezetting:

Zang..........................Piet von Tichem
Sologitaar en zang..Arie van den Bos
Slaggitaar.................Kees de Haan
Slaggitaar.................Alex de Zwart
Basgitaar..................Koos Kouwenhoven
Orgel.........................Joop de Blij
Drums.......................Gerard Paschier

Manager...................Adam de Zwart, vandaar dat ze na verloop van tijd de naam van Never Mind hebben veranderd in "Adam Slaves" vanwege dat ze zich slaaf voelden van zijn opdrachten (maar het was een prima kerel en een groot organisator, volgens de slaafjes ;-).

Stijl: Rock"n"Roll, veelal covers.
Hit(s):
Hebben in 1971 een demo gemaakt en dat werd een bescheiden carnavalshit. Wie weet de titel daar nog van?
Wetenswaardigheden:
Hebben meer in de omgeving gespeeld dan in Delft zelf maar dat kwam waarschijnlijk omdat ze nogal veel decibellen veroorzaakten waarop de meeste zaaltjes niet berekend waren.
Een leuke anekdote is het feit dat ze op Camping de Bruggenhof vlakbij Dordrecht speelden en de hele zaal na tien minuten op zijn kop stond vanwege het feit dat de slaafjes zoals gezegd veel herrie maakten. Op een gegeven moment kwam er een vader zijn beklag doen omdat zijn zoon tijdens dit optreden dronken was geworden en dat hij ineens sigaren rookte. Naderhand bleek dat de jongen 15 jaar oud was en nog nooit gerookt of gedronken had. Adam had vanwege het feestgevoel ballonnen bij zich die hij uitdeelde. Op een gegeven moment kwam de campingbaas klagen dat een oude vrouw in plaats van een ballon een condoom zat op te blazen. Laat zij nu net de moeder van Adam zijn en de bendeleden wisten natuurlijk nergens van! De oude vrouw trouwens ook niet.

Afresh
After Tea (Half Haags)
Airscape
Alquin
Ametheon

Angel
Periode: 1972 - 1973
Bezetting:
Bert Nühn - zang + gitaar, de begeleidingsband kwam verder uit Amstelveen.
Gitaar: Joop Vegter
Bas: Frank Tulfer
Drums: Hilco Zijlstra
Toetsen: Willem Smid
Stijl:
Rock'n'Roll
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Angel's hoogtepunten waren toch wel de optredens in Amsterdam (2x Paradiso 2 dec.1972 + 10 mrt 1973 in Lanx).

Annatar
Arty Shocked
Ashtrae
Avoid Society

Baglady
Baja Bass Club
Beauregard
Beertasters
Black Cloud Halo
Blackbirds (dansorkest)
Blizzards (NIET te verwarren met die van Cuby of van Peter)
Blondella's
Blue Spray
Blues Control
Bohnanza's
Bossen
Bought And Souled
Braindead
Buddy’s

Bolwerk
Bulwark

Periode:
Eind 2004, drummer Benjamin Lampe besluit een bandje te beginnen. Uiteindelijk is het in het voorjaar 2005 eindelijk raak en treedt Bulwark voor het eerst op.
Bezetting:

Benjamin Lampe: Drums (1990).
Lesley Warendorff: Gitaar en Zang (1989).
Sebastiaan Paap: Basgitaar (1988).
Stijl:

Een mix van pop, rock, funk en soms zelfs een beetje jazzy.
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

De samensmelting van verschillende muziekstromingen zorgt ervoor dat de 3 heren zowel live als op cd een muzikale topprestatie leveren. Op het podium zijn de heren zichtbaar in hun element.
Website: www.bulwarkonline.nl

Calibern
Canefield
Cape Canary
Capital-S
Carceri
Carvelli's
Carry Jansen Band
Chats Cadiens
Cleavage

Coco Bowls
Coco Bowles

Periode:
Eind 2004 - heden
Bezetting:

De akoestische kracht die uit de instrumenten van de mannelijke bandleden komt wordt zeer sprankelend aangevuld met het magische mooie stemgeluid van zangeres Birgit. Coco Bowles is echt een tropische pareltje.
Stijl:

Een mix van smooth jazz en easy funk.
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Coco Bowles speelt eigen nummers waaraan alle muzikanten hebben bijgedragen. De heerlijke sensuele sound van de band is daarom niet direct in een muziekhokje te plaatsen.

Colts
Connection
Conorach

Dakota Love Beach (Side project van Henk Koorn, je weet wel van Hallo Venray. Voor zover bekend hebben ze één epeetje uitgebracht met Jan Droog (van de 'Africa' winkel in de Schoolstraat op drums). Rond 87of 88 opgericht. Op de site van Hallo Venray staat een link naar de DLB-site, waar je ook een kort fragmentje kunt horen.)
De Wit
Deadweight

DELFT Live @ Flora
DELFT
Periode: februari 2007 - heden
Bezetting:

Derek Groen (gitaar + zang)
Ab Tamboer (drums)
Frank Papendrecht (bas)
Polle Eduard (zang + gitaar)
Stijl:
blues
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:


Delfts Deel
Dime
Div
DKI
Doggybag
Doldrums
Dominatör
Dr. Reverb
Drama (Half Haags)
Dreamside

Dutch Concert
Dutch Concert

Periode: April 1970 – December 1972                
Bezetting:            
Hans Voogt – gitaar
Peter van Lopik- zang/gitaar/mondharmonica
Don Kooiman – drums
Wiet Bliemert – bas
Ruud Kouwenberg – altsax
Stijl: only the blues
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
( uit de Delftse Post van 23-11-07)
Door Youp Soulman

“Op zaterdag 25 april 1970 attendeerde mijn moeder me op een advertentie in de Delftse Post. Ik er heen. Bij een gewoon woonhuis belde ik aan, een aardige man deed open en verwees me naar boven, gewoon op het geluid af. Dat klonk me toch goed! Er werd natuurlijk alleen Blues gespeeld. Eindelijk eens een band met iets tastbaars, niet alleen gepiel. Vooral gitarist Hans viel op door zijn snelle kunsten op het instrument. Afgesproken werd dat ik de volgende vrijdagavond al mee zou doen. Die vrijdag stond het spul al netjes klaar. Na afloop van de repetities konden we de apparatuur gewoon daarboven laten staan. Lekker makkelijk. Maar ja, ik had inmiddels de nodige rare figuren ontmoet in de muziek en was nogal wantrouwend geworden. Het was niet geheel ondenkbaar, dat de jongens in de loop van de week eens lekker zouden gaan zitten rammen op mijn spullen. Geen probleem, Bliemert had wel een oplossing. Gewoon het dopje van de zekering eraf schroeven en mee naar huis nemen. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar bij de volgende oefenmiddag kon ik het onderdeel met geen mogelijkheid meer vinden! Dat ik behoorlijk voor joker stond moge duidelijk zijn.”

Het volledige verhaal van de band Dutch Concert èn dat van een dikke 30 bands die Bliemert in 40 jaar versleten heeft, staat in de onlangs verschenen biografie WB Blues. Dit boek is sinds deze week ook in Delft te koop, de adressen staan op www.wietbliemert.nl. Dat Bliemert niet alleen een verdienstelijk bluesmuzikant is, is ook terug te vinden in het overzicht van 50 jaar Delftse bandjes op www.delftmusicprojects.nl.

“Uiteindelijk vonden we met Dutch Concert een prachtige oefenruimte, Het Kruithuis. Het oude gebouw lag buiten de bebouwde kom, dus niemand had last van ons. Op een avond hadden we onze spullen weer opgezet om te gaan oefenen. Hans sloeg het eerste akkoord aan. Op dat moment leek het wel of er een aardbeving volgde. Het hele gebouw stond te trillen op zijn grondvesten en we wisten niet hoe snel we naar buiten moesten. Recht tegenover het Kruithuis was een gebouw van de Lijm en Gelatinefabriek de lucht in gegaan. Er zijn toen zelfs een paar doden gevallen. In de fabriek werden beenderen gereinigd in benzine en waarschijnlijk heeft iemand zijn laatste sigaret opgestoken zonder nog een wens te mogen doen.”

De strijd om betaalde optredens te krijgen levert af en toe hilarische passages op. Bijv. daar waar zij naast een optreden ook de bingo moeten verzorgen. Of wanneer hij tijdens een onbegrijpelijke oefensessie, zijn in trance geraakte medemuzikanten verlaat, terwijl ze dit niet eens in de gaten hebben. Nog een passage uit WB Blues om mee af te sluiten.

“Toch gingen het gebrek aan optredens en aan succes in een zaal en het niks verdienen me uiteindelijk opbreken. Na de zoveelste aanrijding en dus het verlies van de borg was ik het toch echt zat en heb ik achter de rug van Hans en Don om een advertentie gezet. Jammer alleen, dat zij thuis dezelfde krant lazen.......”

Dynamic Strings
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Half Haags

Easy Rockers
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

electric jets
the Electric Jets
Als iemand de zanger op de foto herkent, laat die dan even kontakt met Theo Backes opnemen!

Periode: 1959 t/m dec. 1961
Bezetting:

Hans Stok: basgitaar
Theo Backes: sologitaar
Kees van Zweden: slaggitaar
Hans Backes: drums
in 1961 uitgebreid met Gerard Romeyn (ook op gitaar) en een zanger, naam onbekend.
Stijl:
Rock&Roll ala the Shadows
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Eind jaren 50 bestormden Cliff en Elvis de hitparades. Veel jongens wilden dit imiteren en zo ontstonden er overal beginnende bandjes. Geld voor gitaren en versterkers was er niet dus werd alles zo veel mogelijk zelf gemaakt. Een gitaar maakten we van multiplex en de versterker was een oude radio. Een paar akkoorden waren zo geleerd en al snel dacht je dat je gitaar kon spelen. Met een paar vrienden vormden ook wij een bandje en dat noemden wij the Electric Jets.

Iedereen was erg enthousiast en al snel hadden we de eerste optredens. Toen werd het tijd om mijn eerste echte gitaar te kopen. Het werd een Eco met blauw glitter en de achterkant met paarlemoer. Kees kocht er ook één en we waren zo trots als een aap op onze nieuwe spullen. Omdat we niet echt konden zingen, zochten en vonden we een zanger. Helaas weet ik zijn naam niet meer. De band werd ook versterkt met Gerard Romeyn van de muziekzaak uit de Breestraat, omdat hij zo goed gitaar kon spelen.

De band speelde veel in Delft, bij het Patronaat aan de Voorstraat, de zaal in de Simonstraat, bij het oude Clubhuis de Haven, de Verborgen Schat aan de Verwersdijk, enz. Kees van Zweden is overleden in 2006. Gelukkig hebben we in 2004 nog een reunie gehouden want het waren mooie tijden.

Elfferich Four
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Equators
Periode:
nov.1962 t/m juli 1963
Bezetting:
Anton Heller: zang
Ruud van Buuren: basgitaar
Han Averbeek: sologitaar
Theo Backes: slaggitaar
Hans Backes: drums
Stijl:
Cliff & Elvis
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden
The Equators speelden veel in Den Haag en Leiden

Eric the Garage Cat
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Black & White Escape
Escape Everyday
Periode: 2005, herstart in juli 2006
Bezetting: 
Zang + Gitaar: Wouter Koop
Lead Gitaar: Thom Reijmers
Bas: Kay van Baarle,
Drums: Erik de Leeuw
Stijl: Alternative/progresive rock met een vleugje metal. Geinspireerd door bands als Oceansize, Tool, Nine Inch Nails en 30 Seconds to Mars.
Hit(s): -
Wetenswaardigheden:
Escape Everyday heeft een nummer opgenomen met het Talent for Sale project in 2006. Dit nummer "Lipstick" werd 2e bij de internet stemming van Studio 52°. Escape Everyday is één van de hoogtepunten van SkateJam 2007. Daarna gaat de band op zijn eerste buitenlandse tour, the Great Escape naar Engeland! Er zijn 3 gigs bekend, maar er volgen er waarschijnlijk meer. Eind 2007 komt de eerste EP uit "When Silence Is Deafening".
Website: http://www.escape-everyday.nl
Myspace: http://www.myspace.com/escapeeveryday

Eve's Joy
Ex-Est

Facewreck
Periode: -
Bezetting: -  
Stijl: -
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Finally Digital
Finally

Periode: Augustus 1973 – Mei 1974
Bezetting:                
Onno Misset – piano
Willem Smid – orgel
Johan Schippers – gitaar
Hans Mekel – saxen/fluit
Wim Kahman – drums
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Instrumentale progrock
Hit(s): -
Wetenswaardigheden: (karakteristieke anekdote uit WB Blues)
"Ook mijn blowende muziekmaten bij Finally begonnen zich wel een beetje zorgen om mij te maken. Het gebeurde nog wel eens een keertje dat ik flink aangeschoten thuis kwam. (Billy Bluesman redactioneel intermezzo: Wiet werkte in die tijd bij Delcave of een andere distilleerderij, als je het precies wilt weten, lees het na in Finally, the Double UB Blues. "40 jaar gek van muziek" is hier te bestellen, geef jezelf eens een kadootje, echt aan te bevelen ;-).
Dan maakte mijn moeder in allerijl nog even een omeletje voor me klaar en omdat er daarna niet echt meer met me te communiceren viel, werd ik maar naar boven gestuurd. Zo, daar knapte je wel van op, ogen dicht en even een dutje doen.
Maar wat was dat?  Dat leek wel het geluid van een remmende auto. En was dat onze deurbel? Die stem, dat was toch …. shit, dat was Chris, de manager van de band. Dat was waar ook: een optreden vanavond!
Dat werd die avond bepaald niet Bliemert op z'n best en dan zeg ik het voorzichtig......" 

Flairck (Deels Delfts)
Flame
Folreden Trio

Forgers 1963

Forgers

Periode:
De groep is opgericht in 1963, met twee Delftse muzikanten, aangevuld met twee muzikanten uit Nootdorp.
Bezetting:
Drums - Max Schellenbach
Gitaar en zang - Piet Verhagen
Sologitaar bij op richting - Ton Boot, later vervangen door Ger Peters
Bas - Kees Elderhorst
Stijl: Het repertoire bestond uit covers van Rolling Stones en Pretty Things.
Hit(s): -
Wetenswaardigheden: Gerepeteerd werd er in de Smederij van Kees zijn vader in Nootdorp. De optredens vonden plaats in Schipluiden, of all places en in Nootdorp, het Witte Paard en zaal Nowee in de dorpstraat. In Delft Café Cecille op zaterdagavond, als de plaatselijke trots The Shats (Tee-Set) een optreden had in Antwerpen (Max: "Onze zanger had daar plankenvrees en durfde niet te zingen, maar na een paar krachttermen kwam er toch nog wat geluid uit ook weer opgelost"). Verder nog in een buurthuis, hoek Billitonstraat en Jorisweg.
Max heeft de Forgers verlaten in 1965 om auditie te doen als drummer bij de groep HET (bekend van de hit "Ik heb geen zin om op te staan"). Zijn plaats werd ingenomen door Peter Gauweleeuw.

Funkajazzity
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Gaijin

Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Galleon
Periode: December 1975 – September 1978
Bezetting:
Peter van Lopik – zang/gitaar
Jos Groenewegen – gitaar
Aad van koppen – drums
Willem Smid - orgel
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Dubbelloops gitaarwerk ala Allman Bros & Tempest
Hit(s): -
Wetenswaardigheden:

Gebroken Oor
Glass Fire

Gary Gladstone & The Golden Fictions
Periode: April 1978 – Oktober 1986                    
Bezetting:
Bert Nuhn – zang (de Delftse Elvis)
Wim Kahman – drums
Peter van Lopik – gitaar
Joop Vegter – gitaar
Willem Smid – toetsen
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Rock'n'Roll
Hit(s): -
Wetenswaardigheden:

Greyhound
Griever
Guano

Hail Bob
Halcyon
Hallo Venray (Haagse groep, rond de eeuwige Delftse student Henk Koorn, wiens Amerikaanse gitaarrock met droge, Nederlandse humor is doorspekt. Qua geluid klinkt altijd wel iets van Neil Young door, hoewel niet altijd even nadrukkelijk. Ook sporen Velvet Underground zijn te achterhalen, zowel op het podium, waar hij zijn reputatie als ex-cabaretier uitbouwt, als in de hoedanigheid van songschrijver, vinden ze bij het Nationaal Popinstituut. Het gezelschap vult zijn relativerende kant tevens in met nevenprojecten als de Supertroopers, met absurde Abba-covers, Dakota Love Beach, De Bolderkar en Nellie Wilson. De laatste twee laten we hier even buiten beschouwing want niet Delfts, meer cabaretesk (Does Humour Belong In Music? Yes Please!) en meer solo dan het bandjes-idioom, waar wij ons hier op toe proberen te leggen.)
Hark
HIDO

Hip Twist
Periode: -
Bezetting: -
Stijl: Hip Blues with a Soul Twist
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Het Wij
Horny God
Horse

Incense
I-Reject

Jahgrup
Periode: -
Bezetting: -
Stijl: -
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

J+P's
Joey and the Peters

Periode: sinds november 2005
Bezetting:
Joey "Danone" Derwort (drums)
Peter "Loveless" Nolten (guitar, lead vocals)
Peter "Cheater" Lincklaen (bass, backing vocals)
Stijl: skatepunk, hoewel dit is de basis. Hiernaast wordt in de nummers regelmatig gebruik gemaakt van elementen uit de ska, metal, rock, pop, reggae en zelfs drum'n'bass.
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
3 Vrienden, een hoop lol en eenzelfde (vreemde) smaak voor muziek. Kortom een uitstekende basis voor een goede band. Joey and the Peters is een levendige nieuwe punkrock band die zich graag laat beïnvloeden door bands als The Apers, Anti-Flag, MXPX en andere punkbands, maar ook door een band als The Ventures.
In de herfst van 2005 voelde Joey zich wat depressief door het verslechterende weer en hij besloot om op zoek te gaan naar mensen die een punkbandje met hem wilden beginnen. Hiervoor vond hij een gitarist uit zijn al bestaande band en een gelijknamige bassist die wel geïnteresseerd waren. Met z'n drieen hebben Joey and the Peters zich al enkele malen op het podium uitgeleefd. Als eerste optreden was Pijnacker aan de beurt, waar voor een volle zaal werd gespeeld. Hierop volgde nog een optreden tijdens Beurspunk '06 (met oa Beans en Vopo's), op Wolbodo '07 (met Bloedkop en Doldrums) en in Musicon (met Note to Amy).
Website: www.joeyandthepeters.tk
Myspace: www.myspace.com/joeyandthepeters

John Rich Band
Periode: deze band bestaat al meer dan 35 jaar in bijna dezelfde bezetting.
Bezetting:
Jan Reijken - sologitaar + zang
Gerard Weenink - sax, dwarsfluit, percussie + conga's
Theo Backes - ritmegitaar + zang
Wijnand Sloos - basgitaar
Jan Siere - drums + zang
Stijl: all round, vooral jaren 60, 70, 80-muziek.
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Jan Reijken en Theo Backes (speelt van okt. 2003 tot nu bij de band) komen uit Delft, de rest van de Rich Band bestaat uit Leidenaren.

Bunch of Bandits
King B & The Bandits

Periode: Oktober 1986 – December 1993         
Bezetting:
Bert Nuhn – zang (Delftse Elvis)
Peter van Lopik – gitaar
Guus Jochems – drums
Auke de Haan – tenorsax
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Rock'n'Roll
Hit(s): -
Wetenswaardigheden: (overgenomen uit WB Blues, erg vermakelijk, get the Blues here ;-)
Gedurende een aantal jaren traden we regelmatig op. Het ging lekker en ik kan me niet herinneren dat er ooit gezeik of geouwehoer was. Eigenlijk een saaie band, wat dat betreft.
Tijdens optredens speelde Bert  er ook af en toe gitaar bij, met van die zelfgemaakte akkoorden. Hij beschikte over een superlange linkerduim die hij over de gitaarhals legde en waarmee hij de lage E-snaar bediende. Peter en ik deden dat dan altijd achter zijn rug na.
De outfit van onze zanger was altijd okay: om zijn middel had hij altijd een riem a la Elvis van een halve meter breed. Hij had ook een paar vaste grappen op zijn repertoire. Bij 1 nummer bleef hij zo ongeveer in een hoestbui steken en moest dan altijd snel een slok water drinken. Het publiek vond het allemaal prachtig.
Toen na een aantal leuke jaren de optredens wat dunner gezaaid waren, nam Bert het initiatief en huurde een keer of twee een zaal af, betaalde ons en hoopte door middel van veel mond-op-mond reclame de zaal vol te krijgen. Niet echt gelukt. Volgens mij is-ie de zaal nou nog aan het afbetalen.
Onze Elvis vond het daarna blijkbaar wel genoeg en ging in zijn eentje verder, met gitaar en duim. Hij speelde op campings en dergelijke. Wel werden we elke keer weer opgetrommeld, als hij een schnabbel met complete bezetting had. Officieel zijn we nooit gestopt, dus wie weet worden we morgen weer bij elkaar geroepen.....

Kor (2001-NU band Van Velzen Sr.)
Kuomboka

Kwyet
Periode: Oktober 1965 – Reunie 02-01-'99          
Bezetting:
Ton Middelkoop – zang
Cees Vlottes – gitaar
Toni Righarts – drums (later vervangen door Roland Nieuwpoort)
Frans Middelkoop – bas
Stijl: Beat
Hit(s): Met 'No Time For Tears' kreeg The Kwyet in 1966 een legendarische status.
Wetenswaardigheden: De naam is afgeleid van de twee Kinks LP's uit 1965, die begonnen ook fonetisch met een K.

Na een heruitgave van de single en een reünie-optreden geeft de band in Verderop een nieuwjaarsconcert (1999).
door Mannus Van Der Laan, 17 dec.1998.

,,De fundering van clubhuis De Haven in de Kethelstraat heeft het afgelopen zaterdagavond zwaar te verduren gekregen. Dat kwam op de eerste plaats door het oorverdovende geweld van een aantal beat-bandjes, die meespeelden in de finale van een wedstrijd voor Delftse beat-groepen. Op de tweede plaats kwam het echter door het geweld van een groot aantal jeugdige Delftenaren, die massaal aan het 'shaken' sloegen.''

Afgaande op de verslaggever van een lokale krant moet het een dolle boel zijn geweest in de begintijd van de Delftse pophistorie. Wat hij precies onder 'shaken' verstond is niet helemaal duidelijk; waarschijnlijk 'swingen'. Veel gewend was men ook niet. Rond 1965 had de popgeschiedenis weliswaar al een aanvang genomen, maar het was vooral de 'suikerbeat' die de toon zette, met zoetgevooisde groepen als Fortunes, Tremeloes en Searchers.

,,Ik was een heel eigenwijze klootzak'', zegt Henk van Gemerden, (tot 2000 Red.)eigenaar van platenzaak Crazy Diamond, organisator van de reünie en 'coach' van The Kwyet. Hij wijst op zijn lange haar en vertelt dat hij dat toen ook al had. ,,Wanneer je in die tijd in het zwembad zat, dan luisterde je op je transistorradio naar Radio Luxemburg. Wat ons erg aansprak was 'My Generation' van The Who. Dat is een rebels nummer.''

Bands als The Who en The Kinks waren typische beat-bands. Vergeleken met The Beatles was hun muziek een stuk rauwer. The Rolling Stones zaten weer meer in de hoek van de blues. ,,Beat heeft een strak ritme'', vertelt Kwyet-gitarist Vlottes. ,,Het gaat rechttoe, rechtaan. Het is echte dansmuziek die je live moet spelen. Het kwam vooral voort uit arbeidersmilieu's, maar in de muziek werd geen politieke boodschap uitgedragen.''

Magie
Naar Engels voorbeeld werden ook in Delft beat-bands opgericht. The Kwyet kwam aan het einde van 1965 voort uit T.M. and his Rables. Het was een echte tienerband. Geen van de leden was ouder dan achttien jaar. ,,Mijn eerste gitaar heb ik zelf in elkaar gezet en verdiend met een krantenwijk'', aldus Vlottes. ,,En we hadden een 'opgevoerde' radio als versterker.''

Het duurde niet lang of The Kwyet verwierf zich een enorme populariteit in Delft en omstreken. Op het repertoire stonden eigen nummers en covers van The Who, The Kinks en The Pretty Things. De band had een fanclub die bijna iedere week dansavonden organiseerde, vooral op zondagmiddag. Bij gebrek aan poppodia werd er opgetreden in parochiehuisjes, verenigingsgebouwen en trouwzalen achter café's.

Het hoogtepunt in het bestaan van de band was het beruchte Beat-in-the-Kethelstreet op 16 april 1966, een soort talentenjacht in clubhuis De Haven, verspreid over drie dagen, waaraan tal van lokale bandjes meededen. Vlottes: ,,Het was stampend vol. Overal hingen mensen uit de ramen. Ons optreden had een geweldige uitstraling op het publiek. Er zat magie in de zaal. Het was een chemische reactie.''

En wie kwam er als beste uit de bus? Jawel, The Kwyet. De hoofdprijs van het concours was, dat de winnende groep een single mocht maken. Zo kwam 'No Time For Tears' tot stand. De plaat schijnt onder bizar slechte omstandigheden te zijn opgenomen. Van Gemerden, fan van het eerste uur: ,,De band zat eerst in een kerk, maar die galmde teveel. Daarom is er uitgeweken naar het ONO-gebouw aan de Archipellaan. De drummer zat achter de gordijnen, want anders zou hij alles overstemmen.''

'No Time For Tears' heeft een typische beat-sound met een psychedelische ondertoon, die eerder afkomstig lijkt uit Engeland dan uit Delft. ,,No time for tears'', luidt het simpele refrein, ,,I got to have music in my ears.'' Een duidelijke boodschap die ook bij het publiek overkwam. De single, die werd uitgebracht door witgoedwinkel Hees & Co in de Choorstraat, had een oplage van vijfhonderd stuks, waarvan er de eerste dag al tweehonderd over de toonbank gingen.

Top-tien
Verder dan dit wapenfeit heeft The Kwyet het nooit gebracht. Wat had kunnen uitgroeien tot een tweede Golden Earring werd ras in de kiem gesmoord. Na de plaat viel de band uiteen. Vlottes: ,,Er moest een tweede single komen, maar we hadden geen goede manager. Het ging dus als een nachtkaars uit.''

Dat neemt niet weg dat de single tot op de dag van vandaag zeer gewild is. Volgens Van Gemerden staat hij in de top-tien van de Nederbeat-platen. Voor een perfect exemplaar trekt een Japanse verzamelaar zo vijfhonderd gulden uit zijn zak - en lacht er dan ook nog bij. ,,Twee jaar geleden was ik op een platenbeurs in Milaan. Een jongen van een jaar of zestien met een koptelefoon op zong de plaat van begin tot eind mee. De single was helemaal grijs gedraaid. Toch had hij er honderd vijftig gulden voor over.''

Dat bracht Van Gemerden op het idee om de single opnieuw uit te brengen. Daarvoor had hij toestemming nodig van Vlottes, die het nummer had geschreven. ,,Ik verklaar je voor gek'', was diens reactie. Toen Van Gemerden vervolgens Tom Middelkoop tegen het lijf liep, besloten ze na een belronde dat The Kwyet een reünie-optreden ging verzorgen, in een nieuwe samenstelling met Hans de Koning als drummer en Joop Vavier als basgitarist. Ook de single werd opnieuwgeperst. De oplage van vierhonderd stuks is inmiddels uitverkocht.

De reacties waren dermate gunstig dat het niet bij een eenmalig optreden zou blijven. Vlottes, die altijd in bands heeft gezeten, is voor het nieuwjaarsconcert in zijn muziekverleden gaan spitten. The Kwyet komt met nummers van The Who, waaronder een stuk van de rockopera 'Tommy', en twee eigen composities. ,,Tijdens het reünie-optreden stond voor het podium een hele horde meiden die onze dochters hadden kunnen zijn. Jonge mensen zijn vaak jaloers op ons, omdat we zo'n interessante periode hebben meegemaakt.''

La Blusa
Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

La Duña

Periode: -
Bezetting:
-
Stijl:
-
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

L'Chaim
Periode:
2005, herstart in juli 2006
Bezetting:
Wim Houben - Vocals
Sylvia Thijs - Violin
Maurits Karstkarel - Saxophone
Li Tan - Saxophone
Jochem Jonkman - Clarinet
Pepijn Noordhuizen - Accordeon
Wijbrand Luth - Bouzouki
Jorge Peregrin - Guitar
Just Lavooij - Double Bass
Peter Mooij - Cajon
Mark Buitenhuis - Sound Rabbi
Stijl: Gipsyklezmerbalkanfanfare!
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
[...] Dan bestijgt de veelkoppige band L'Chaim het podium. Klezmer! Ondertussen staat de hele zaal vol. Na de eerste vier tellen kan ik niet meer stilstaan. Wat een band! Het swingt, de bandleden zijn leuk om naar te kijken en ze hebben zelf ook lol. Deze muziek gaat recht naar je hart. [...] (uit Delta, 14-12-2006)

Little Pieces
Periode: april 1967 t/m nov. 1968
Bezetting:
Willem Slingerland - zang
Ed van Schaik - sologitaar
Theo Backes - ritmegitaar
Leo Hagen - basgitaar
Jan Bakker - drums
Stijl:
top 40 covers
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

The Little Pieces speelden veel in Delft en omstreken. Begin 1968 verlaten Ed en Jan de band en komen Ron van Schaik (keyboards) en Hans Backes (drums) er bij.

Lizard (band met Peter van Lopik)
Lucky Strings

MaaR
Mad Addicts
Make My Day
Malkovich
Marabunta (Deels Delfts)
Marigold
Marilyn Hanson
Martino’s (Half Haags)
Mates
Mbungo Express
Meringue

Merry Boys
Merry Boys

Periode: 1955 - 1958
Bezetting:
Bert Nühn - zang + gitaar
Kees Ruijgrok - zang
Stijl:
Nederlandstalige zang
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
verbonden aan het Cabaret "De Notenkrakers"

Meteors (Deels Delfts)
Mo
Moby Dick
Mystery

Napoleons
Periode: -
Bezetting: -  
Stijl: -
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Never Mind
(de voorloper van de Adam Slaves, ten tijde van de Underground periode heetten ze "Nevermind Inspiration". Daar is verder weinig over bekend behalve dat ze een eigen oefenruimte in de Zuiderstraat hadden waar ze regelmatig optraden. Dat was trouwens het bedrijf van Adam, hun slavendrijver ;-)

Ngazzokah
Periode: -
Bezetting: -  
Stijl: -
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
-

Off the Record (90's band Van Velzen Sr.)
OK Bongo
O ut of Reach
Ox

Paniekzaaiers
Paradogs
Party Band

Pasband
Periode: Mei 1992 – December 1993
Bezetting:
Ankie van der Pas – zang
Jack van Rossum – toetsen
Guus Jochems – drums
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Jazz'n'Blues
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Patent Pending
Pex
Picolinos
Pinocchio’s (Dans en Showband)
Polle Eduard Band (Half Haags)
Poly Toop (60's band van Wiet Bliemert en Kor Van Velzen)

Ponys
Periode: Januari 2002 – December 2002
Bezetting:
Mark Lubeek – zang
Hans Glerum – gitaar
Guus Jochems – drums
Wiet Bliemert - bas
Stijl: De Perfecte Sixventies coverband
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
the Ponys gingen later als the Singles verder

Privactie
Purple Platypus (oftewel Purpus)

Radjinder
Ramonas
Raving Bonkers
Red Sea Sharks
Refresh
Relax

Revolution

Periode: September 1968 – April 1969
Bezetting:            
John Jense – zang
Henk Zonderland – gitaar
Tarcies van der Horst – bas
Ron van der Horst – drums
Cees Bayense – drums
Ene Ruud – zang
Wiet Bliemert – gitaar
Stijl: 12bar blues
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Ricardo’s
Rightbackedje
Ripcords

Rock Century
Periode: 1970 - 1971
Bezetting:
Bert Nühn: zang + gitaar (de Delftse Elvis)
Don Biesbroek: gitaar (ex -"Pee White and the Magic Strangers" & "Buffoons" uit Den Haag)
Dick van der Loo: bas (ook uit Den Haag)
Koos Wesdorp: drums (wel uit Delft)
Peter van Doornik: toetsen (ook uit- Delft)
Stijl: Rock'n'Roll
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
op 5 september 1970 werd er opgetreden tijdens de Internationale Elvis Meeting in het "Nouveau Theatre" te Luxemburg. De week erna kopte de Telegraaf "Elvis is groot en Bert Nühn is zijn profeet" op de Kunstpagina. Op 19 september gevolgd door een artikel, opnieuw door Jip Goldsteijn over de stand van zaken. 8 mei 1971 gaf Bert Nühn een radio-interview bij de VARA in het programma "Z.O." van Herman Stok en Letty Kosterman. Binnenkort op deze plek een stuk uit het interview in het weekblad "Panorama" nr. 29 van dat jaar, hopelijk mèt foto.

Rocking Martin & his Deltas (1974 - 1975)
Rock Morton

Rock of Ages
Periode: 1977
Bezetting: Bert Nühn: zang + gitaar (de Delftse Elvis)
Gitaar: Rob Uiterwijk (uit Rijswijk)
Gitaar: Han Oleyerhoek (Zoetermeer)
Bas: Rob Innemee (Waddinxveen)
Drums: Kees Velt (Den Haag)
Stijl: Rock'n'Roll
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
voornaamste wapenfeit was het winnen van de talentenjacht in Waddinxveen op 23 juni 1977.

Rojan
Royalty of Mayhem

Satellites (sixties Shadows coverband)
Scamp
Scheme 015

SH SH sh sh .. ..
SecondHand SuperHeroes

Periode: april 2005
Bezetting:
Vocals - Frank
Guitar - Raquel
Trumpet - Mike
Trombone - Joska
Drums - Ricardo
Bass - Harro 
Stijl: ska - punk
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Was het punk? Was het ska dat de SecondHand SuperHeroes deed besluiten bij een te komen? Wat we weten, is dat ze Punk en Ska gecombineerd hebben, en de rest is geschiedenis.
SecondHand SuperHeroes spelen nummers van bands als Operation Ivy en Reel Big Fish, door ze door elkaar te schudden met gitaargeweld, om ze vervolgens te slaan met een trompet en het af te maken door wat rake klappen met de bas. Latere toevoegingen van de band zijn een zanger en na goed zoeken een geschikte drummer. Zoals bij zoveel dingen is het de derde keer raak en Rico slaat altijd raak… Oh, en hebben we het al gehad over de trombonist? Het is waar en het is net zo stoer als het klinkt.
Met de stad Delft als thuisbasis, zijn de SecondHand SuperHeroes bezig met het schrijven van nummer na nummer, en geven tussendoor nog eens hun visie op klassiekers als Fairground Attraction’s Perfect. De inspiratie wordt geput uit allerlei waanzin, en het resultaat is vaak even waanzinnig. Het is snel, het swingt en het is vooral heel dansbaar.
Met een complete eerste demo (Augustus 2006) en een steeds groter groeiend aantal live shows, laten de SecondHand SuperHeroes de rest van de wereld zien waar SHSH voor staat. Denk aan de phunk van Prince, haal de rock uit Ramones, smeed songs als Bob Dylan, leen de looks van Dolly Parton, voel de soul van Ray Charles en mix dat met de fun van Catch 22. Dan krijg je de belofte van alcohol, ska, punk en met een beetje geluk een verdwaalde jaren tachtig hit. Als Johnny X ooit Rudy een tip zou geven, zou het SHSH zijn. Dus surf eens naar hun website, luister een aantal liedjes en bezoek een show in de buurt.
Website: www.SecondHandSuperHeroes.com
Myspace: www.myspace.com/thesecondhandsuperheroes

Security
Periode: dec. 1968 t/m mei 1971
Bezetting:
Ron van Schaik - keyboards
Theo Backes - gitaar
Errol Jansen - bas
Hans Backes - drums
Stijl:
top 40 covers
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Van mei 1971 t/m juni 1974 werd er gespeeld met Theo Mulder op bas en Hans Kaiser op drums. Tot juli 1975 werd de plaats van Theo ingenomen door Ton den Hollander uit Oegstgeest. Waarschijnlijk heeft Theo in militaire dienst sologitaar leren spelen want in oktober was Security terug met Theo op ritmegitaar èn Nico Brokx op drums. Opmerkelijk is verder dat de band nooit een solozanger gehad heeft, de zangpartijen werden beurtelings door alle bandleden voor hun rekening genomen. In de periode van dec. 1978 t/m okt. 1981 speelde Security als dancing band overal in het land in de uiteindelijke bezetting:
Ton van Hooydonk - keyboards (uit Den Haag)
Theo Mulder - sologitaar
Theo Backes - ritmegitaar
Ton den Hollander - bas
Nico Brokx - drums (uit Den Haag)

Shads (voorloper van Tee-Set)
sHELter
Shorts (Delftse zanger/Leidse band)
Simulators

aka Ponys
Singles

Periode: Januari 2002 – December 2002
Bezetting:
Mark Lubeek - zang
Hans Glerum - gitaar
Guus Jochems - drums
Wiet Bliemert - bas
Stijl: De Perfecte Sixventies Coverband (idd met Hoofdletters ;-)
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
the Singles gingen voorheen als the Ponys door het leven

Sky Fighters
Periode: dec. 1962 t/m nov. 1962
Bezetting:
Milly Jansen – zangeres
Han Averbeek – sologitaar
Theo Backes - ritmegitaar
Hans Peter Kalis - slaggitaar
Ruud van Buuren - basgitaar
Koos Westdorp – drums
Stijl: R'n'R in de stijl van Cliff & the Shadows (maar dan NL-talig)
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Slobs
Snipper

Soul-Packet (De foto, waarvan ik de scan alweer kwijt ben, is genomen in de achtertuin van het voormalige Doelen-gebouw, dat later zo nodig gesloopt moest worden. Was in 1967 of 1968, de solo-gitarist was Hans Le Poole, die is nu Directeur Programma's bij de EO, als ik me niet vergis. Verder maakten Frans Storm en Hans Stok deel uit van dit bijna vergeten stukje Delftse pophistorie. We zijn nog steeds op zoek naar de namen van de andere twee Soul-Packeteers. Ook andere wetenswaardigheden over Soul-Packet en alle andere bands waarover je nog iets interessants te melden hebt blijven hier van harte welkom.

Welcome to the Soul-lounge
Soulzone
Periode: 2000 - begin 2006
Bezetting:
Lead-vocals: Daniëlla Mannee
Bas: Geert-Jan Bol
Drums: Dennis Nederhof
Keyboards: Jeroen van Zutphen
Backing vocals: Barbara Le Noble &Saskia Borger)
Stijl: Soul, R&B, Urban, Jazz, Funk
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
In iedere Delftse kroeg heeft Soulzone wel een keer gestaan. Het meest memorabel was de Wijnhaven in de zomer van 2004. Uit de bio van destijds: Soulzone .... tsja... zo zijn er maar weinig coverbands. Veel ang, lekker laid back. Soulcovers van zangeressen als Erykah adu, Jill Scott en Angie Stone. Door de mix van soul, funk, jazz en hiphop ontstaat de vette sound van Soulzone. Veel ruimte voor improvisatie, goeie backing vocals en een ijzersterke, soulvolle leadzangeres. Alles wat lekker is in een mix samengevoegd, aan het einde van een optreden wil je gegarandeerd meer. De relaxte sound is heerlijk om naar te luisteren en door de vette bas kun je niet stilstaan. Het is onbetwistbaar de soul die je voelt. Het ene moment stevig en funky, het volgende moment breekbaar en gevoelig. Muziek die je raakt, in je hart en je ziel, in de kern van je wezen; in één woord: in je Soulzone!

Steptrack (side step van Eduard)
Sticks & Stones
Stitch
Stripped
Super Fertile Sisters
Supertroopers (Eén album uitgebracht in 1998 (Only in in for the money) met ABBA covers in de meest bizarre versies. Hilarisch, de band heette eerst de The Abba's maar dat vonden de heren Björn and Benny van Abba niet zo'n goed idee.)
Symbiotic Underflow
Syruppa

Tee-Set
Thee Hepburns
Threshold Fear (voorloper Alquin)
Tina, Toos & Tessa
Tornado’s

Troef Express
Bezetting:
Aad Dijkhuizen - keyboards + zang
Pim de Leeuw - sax, dwarsfluit, gitaar + zang
Theo Backes - ritmegitaar + zang
Theo Mulder - bas + zang
Nico Brokx - drums + zang
Stijl: allround showorkest
Hit(s): -
Wetenswaardigheden:
Troef Express bestond al langer maar heeft in okt. 1981 een doorstart gemaakt en tot begin 1991 gespeeld met Nico en de twe Theo's. Na bijna tien jaar werd hielden de twee oorspronkelijke Troeven het voor gezien en is er t/m okt 2001 in afgeslankte vorm, met Bert Smits op keyboards door het hele land getoerd.

TwoTones
Periode: 2007 - heden
Bezetting:
Max Rozenboom - zang, harmonica
Will Keeris - gitaar
Rob Hoes - gitaar
Günter Weber - sax
Ingrid Winkelman - sax
Daan Postma - bas
Ben Schellingerhout - drum
Stijl: Heavy Soul with a Blues Twist
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
TwoTones zijn ontstaan uit een jarenlange samenwerking tussen allerlei muzikanten uit Delft en omgeving. In diverse bands hebben we zalen, kroegen en festivals platgespeeld. Heel soms gaat er iemand weg of komt er iemand bij, maar de vaste kern is al jaren bij elkaar om goeie, swingende muziek te maken.
Http://www.twotones.nl

Ugly & Proud
Under Cover (70's band Van Velzen Sr.)

Uno Grosso
Periode: September 1978- Juni 1979
Bezetting:
Michel Pagie – piano
Ene Joost – drums
Hans van Gennip – drums
Jos van der Ploeg – gitaar
Wiet Bliemert – bas
Stijl: Jazzrock ala Chick Corea
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Vanilla's
VanVelzen
vh de Straks
Victim Of Reality
ViPe

Watch New
Periode: Mei 1978 - Juni 1978
Bezetting:
Wim Kahman – drums
Joop Vegter – gitaar
Johan Schippers – gitaar
Wiet Bliemert – drums
Stijl: dansbare covers van Ian Dury, Robert Palmer, Fleetwood Mac enz.
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:

Weissmullers

Wigblocks
Periode: September – Oktober 1967
Bezetting:
John Jense  -  gitaar
Ton ’t Mannetje – zang
Johan Priem – drums
Wiet Bliemert – bas/gitaar
Stijl: Stones/Animals/Them-covers
Hit(s):
-
Wetenswaardigheden:
Eerste bandje van Wiet "Bassen, dat doe je toch gewoon op de vier dikste snaren van je gitaar" - uit WB Blues - "Helaas gaf na de tweede repetitie Bliemert's versterker de geest. Aangezien de hele band over zijn spullen speelde, betekende dat direct het einde van the Wigblocks."

Why?
Periode: 1966-heden
Bezetting:
Cees van Bokhoven (slaggitaar)
Philip Peereboom (bas)
Peter van Lopik (sologitaar)
Jan Lamens (zang)
Rob Gligoor (drums)
Stijl: vroegah Stones/Kinks/Pretty Things/Them-covers, nuuw auk aiguh rippetwaar.
Hit(s):
In 2005 brachten ze een sixties cover CD uit en ze verwachten in de loop van dit jaar een CD met eigen nummers uit te brengen.
Wetenswaardigheden:
Eigenlijk een beetje Delfts eigen Rolling Stones of Golden Earrings. Behalve George Slok, de originele drummer, zijn de overige leden reeds overleden: Rick Vonk, Joop Vavier en Hans van Dalen. In de jaren zestig stonden ze al in het voorprogramma van The Who en speelden o.a. samen met Tee Set en Q65. Why? speelt nog steeds jaren zestig rock en trad kortgeleden, met groot succes in Engeland op. Ook dit jaar zal de band daar weer naartoe gaan, evenals naar Ierland.

X-Ray Men

Yeserday (80's band Van Velzen Sr.)

Zion's Friction