Dann

Even asfalteren
door Dann, 6 oct. 2006.

Peenvogel
Foto: Fred Nijs

Zodra dit te veel op werk gaat lijken kap ik ermee!
Hoofdstuk twee van het DMP smoelenboek. Met “Always look on the bright side of life” als levensmotto ziet Tony de toekomst van DMP uiteraard ook zonnig tegemoet. Hoogstens te veel plannen, te weinig tijd.  

De gulle glimlach van Tony Steenweg opent het gesprek. We drinken witte wijn, Spaanse Cava Reserva. “Delft gaat net zo bruisen als deze wijn”. Er is geen twijfel, enthousiasme en overtuiging destemeer. Tony Steenweg is adviseur van Delft Music Projects, aangetrokken door Polle Eduard en Ron Broekhart. Het advieswerk houdt in dat Tony “Horeca en Bands” bij elkaar brengt in de vorm van evenementen, zoals bv. JOIN MY BAND in de Flora en Hans Vermeulen & the Rest in de Waag. Een groot netwerk is altijd handig in DMP.

Tony streeft naar een driedubbele win-win situatie. Een goed klimaat voor Horeca en Bands, zodat zij elkaar zonder moeite kunnen vinden. De ene partij heeft een podium, de andere partij heeft muzikaal talent. Beide partijen bedienen het publiek, dat daarmee meteen de grootste winnaar van alle inspanningen van DMP is. Zo veel mogelijk stadsgenoten muziek aanbieden is de grootste drijvende kracht.

Frank Zappa is lange tijd zijn icoon geweest. Voordat Zappa het met bizarre muziek te bont maakte, luisterde Tony graag naar “Cruising With Ruben and the Jets”. Dat werd met vrienden luidkeels meegezongen. Zappa was virtuoos en had een neus voor talent, zodat hij altijd een geweldige band om zich heen verzamelde. Elkaar versterken zodat iedereen er sterker van wordt. Een insteek die past bij Tony. Vandaar dat het vrijwilligerswerk in deze stichting versterkt wordt door zijn dagelijkse werkzaamheden als ondernemer met een eigen organisatie en boekingbureau. “De kennis van het organiseren van optredens en de contacten die ik in Delft heb opgebouwd, kan ik aanwenden om ook DMP haar doelstellingen te laten bereiken”.